Vinete cu muguri de pin si rosii
PrinteazaVinete cu muguri de pin si rosii din: vinete, muguri de pin, rosii, busuioc, capere, masline negre fara samburi, sare, piper.
- 4 vinete
- 100 g muguri de pini
- 6 roşii
- 4 fire de busuioc
- 1 lingură capere
- 12 măsline negre fără sâmburi
- 4 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se preîncâlzeşte cuptorul la 210° C. Spală vinetele, se scot codiţele şi se taie rondele de 55 mm grosime. Pune rondelele în tava acoperită cu folie de aluminiu.
Se dau cu sare şi piper şi se stropesc cu puţin ulei de măsline. Se coc cca 15 minute.
Roşiile se cufundă câteva secunde în apă fierbinte, apoi se decojesc şi se taie în bucăţi mici.
Măslinele se taie feliuţe. Se spală si se toacă busuiocul. Păstrează câteva frunzuliţe pentru decor.
Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie. Se pun roşiile, măslinele, mugurii de pin, caperele şi busuiocul tocat, amestecând 10 minute. Condimentează cu sare si piper.
Se montează un miile feuille pe un platou, alternând rondelele de vinete cu compoziţia de roşii.
Se stropesc cu ulei de măsline, se decorează cu frunze de busuioc şi se servesc reci.
Vinete cu muguri de pin si rosii
Pofta buna!