o rețetă tradițională și rafinată, ideală pentru a aduce pe masa ta un gust autentic și plin de arome. Această mâncare se remarcă prin combinația delicioasă de carne de fazan, cunoscută pentru textura sa fină și gustul său deosebit, și legume proaspete, selectate în funcție de anotimp. […]
Vinete murate
PrinteazaVinete murate din: vinete, frunze de telina, patrunjel, marar, usturoi, sare, apa, ardei iute.
Ingrediente:
- 5 kg vinete
- 5 pahare de frunze de ţelină
- 3 pahare pătrunjel şi mărar frunze tăiate mărunt
- 250 g usturoi
- 7 linguri sare
- 5 l apă
- ardei iute după gust
Mod de preparare:
Vinete murate: Vinetele le speli, le tai codiţele şi le crestezi în lungime 4-5 cm. Le pui în apă clocotită cu sare, timp de 7-10 minute.
Le scoţi într-o strecurătoare şi le laşi în apă rece 20-30 de minute.
Apoi le aşezi la scurs pe o planşetă de lemn. Cei 5 l de apă îi pui la fiert şi când clocotesc opăreşti frunzele de ţelină (3-5 minute), după care le dai la răcit. In apa rămasă pui cele 7 linguri de sare, dai în clocot şi iei de pe foc.
Tai toate frunzele mărunt – ţelină, pătrunjel, mărar -, le amesteci cu usturoiul pisat şi adaugi ardei iute şi sare.
Cu acest amestec umpli vinetele prin tăieturile făcute, după care le aşezi în borcan una lângă alta.
Peste ele torni saramura răcită, care trebuie să fie deasupra vinetelor cu 2 cm. Inchizi borcanele cu celofan sau capace şi le ţii la căldură (18-20° C) câteva zile.
Apoi le pui la răcoare. Când le serveşti le poţi stropi cu puţin ulei.
Pofta buna!
Cum să Marinezi Corect Carnea de Pui
Marinarea corectă a cărnii de pui este esențială pentru a obține o textură fragedă și suculentă, aducând astfel un plus de savoare fiecărui preparat. Importanța Marinării Cărnii de Pui Marinarea cărnii de pui nu doar că îmbunătățește gustul, dar și frăgezește fibrele […]