Vinete cu nuci si boabe de rodie
PrinteazaVinete cu nuci si boabe de rodie din: vinete, rosii, nuca, lamaie, usturoi, ceapa, patrunjel, boabe de rodie, sare, piper, ulei.
- I kg vinete
- 3 roşii mari, decojite şi tăiate cubuleţe
- 1 pahar miez de nucă
- sucul de la 2 lămâi
- 5 căţei usturoi
- 2 cepe tăiate mărunt
- 2 linguriţe pătrunjel tocat mărunt
- boabe de rodie
- sare
- piper
- 1 căniţă ulei de măsline
Mod de preparare:
Vinetele, spălate şi fără cotoare, se coc pe o tavă deasupra flăcării aragazului. După răcire, se curăţă şi se lasă să se scurgă bine.
Se toacă. Separat, se prepară o compoziţie din usturoiul pisat, sare, piper şi suc de lămâie. Se toarnă peste vinete şi se amestecă bine.
Se adaugă, continuându-se amestecarea, nuca pisată, boabele de rodie şi roşiile, obţinându-se o pastă omogenă. Se pune pe platoul de servire şi deasupra se toarnă puţin ulei de măsline.
Se servesc reci, cu ceapă tăiată rondele mari.
Pofta buna!