Vinete cu nuci si iaurt
PrinteazaVinete cu nuci si iaurt din: vinete, nuca, iaurt, sirop de rodii, usturoi, sare, tahina.
- 1,5 kg vinete
- 1 pahar miez de nucă
- 4 linguri iaurt
- 3 linguriţe sirop de rodii
- 5 căţei usturoi
- sare
- 1 căniţă tahina
Mod de preparare:
Vinetele, spălate şi curăţate de coajă, se taie felii şi se pun la prăjit într-un vas cu ulei, până ce îşi schimbă culoarea.
După ce au fost scoase şi s-au scurs bine, se trec prin maşina de tocat, adăugându-se tahina, iaurtul, sarea şi siropul de rodii. Separat se pisează usturoiul şi miezul de nucă, amestecându-se bine.
Se adaugă peste amestecul obţinut anterior şi se omogenizează.
Se consumă reci, cu salată verde.
Pofta buna!