Vinete cu orez
PrinteazaVinete cu orez din: vinete, orez, ceapa, morcov, ardei gras, ulei, usturoi, patrunjel, sare si piper.
- 4 vinete
- 150 g orez
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 100 ml ulei
- 3 catei de usturoi
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi vinetele în rondele de circa 1cm grosime, fără a le curăţa de coajă. Presăraţi-le cu sare şi lăsaţi-le 60 de minute să se scurgă de zeamă.
Spălaţi-le apoi, ştergeţi-le cu şerveţele absorbante şi prăjiti-le în ulei. Curăţaţi ceapa, morcovul şi ardeiul, spălaţi-le şi tăiaţi-le în cubuleţe.
Puneţi legumele la fiert împreună cu orezul în 500ml apă cu 1 linguriţă sare.
Adăugaţi 50ml ulei şi lăsaţi să fiarbă la foc mic până când orezul absoarbe toată apa. La final, potriviţi de sare şi piper.
Faceţi un mujdei din cei 3 căţei de usturoi şi jumătate din legătura de pătrunjel tocat mărunt, apoi stropiţi cu acesta vinetele prăjite.
Serviţi feliile de vinete cu garnitură de orez.
Pofta buna!
Nu-mi place deloc mancarea asta!