Vinete cu orez

Printeaza

Vinete cu orez din: vinete, orez, ceapa, morcov, ardei gras, ulei, usturoi, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Vinete cu orez

  • 4 vinete
  • 150 g orez
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 100 ml ulei
  • 3 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tăiaţi vinetele în rondele de circa 1cm grosime, fără a le curăţa de coajă. Presăraţi-le cu sare şi lăsaţi-le 60 de minute să se scurgă de zeamă.

Spălaţi-le apoi, ştergeţi-le cu şerveţele absorbante şi prăjiti-le în ulei. Curăţaţi ceapa, morcovul şi ardeiul, spălaţi-le şi tăiaţi-le în cubuleţe.

Puneţi legumele la fiert împreună cu orezul în 500ml apă cu 1 linguriţă sare.

Adăugaţi 50ml ulei şi lăsaţi să fiarbă la foc mic până când orezul absoarbe toată apa. La final, potriviţi de sare şi piper.

Faceţi un mujdei din cei 3 căţei de usturoi şi jumătate din legă­tura de pătrunjel tocat mărunt, apoi stropiţi cu acesta vinetele prăjite.

Serviţi feliile de vinete cu garnitură de orez.

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nu-mi place deloc mancarea asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.