Vinete in otet
PrinteazaO reteta de vinete in otet din: vinete, ardei iute, usturoi, telina, morcovi, apa, otet de fructe, sare, frunze de telina si frunze de vita.
Ingrediente: (pentru 2 borcane de 1 litru)
- 1,4 kg vinete tari
- 3 ardei iuti
- 8 catei de usturoi
- 4 fire de telina vede
- 5 morcovi
- 500 ml apa
- 3 linguri otet de fructe
- 1 1/2 lingurita de sare
- frunze de telina
- frunze de vita
Mod de preparare:
Se spală vinetele, se crestează transver¬sal în dreptul părţii mai groase şi se scot seminţele cu vârfu cuţitului. Se aşază în dispozitivul de fiert la aburi şi se fierb cca 5-7 min.
Se iau de pe foc, se aşază pe o farfurie şi se stoarce sucul. Se lasă să se răcească şi se dau la frigider peste noapte.
Se taie felii ardeii iuţi; se curăţă de semirţe. Se decojesc căţeii de usturoi; se toacă. Se spală ţelina şi se taie felii.
Se curăţă morcovii şi se rad; se amestecă împreună cu legumele. Iîntr-o oală se amestecă apa cu oţet şi sare.
Se umplu vinetele cu amestecul de legume şi câteva frunze de ţelină; se aşază în borcanele pregătite.
Deasupra se pun frunzele de viţă, se toană zeama şi se aşază deasupra o piatră pentru îngreunat.
Se acoperă cu un prosop curat şi lasă să se marineze cca 2-3 zile.
La început zeama se va tulbura, pe urmă va deveni din nou clară. Se închid borcanele şi se păstrează la rece.
Vinete in otet
Pofta buna!