Vinete pane cu sos
PrinteazaVinete pane cu sos din: vinete, ulei, ceapa, usturoi, rosii, patrunjel, faina, ardei, sare, piper.
- 4 vinete lunguieţe
- 100 ml ulei
- 2 cepe
- 7-8 căţei de usturoi
- 4-5 roşii
- 1 legătură de pătrunjel
- 60 g făină
- 2 ardei graşi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţă vinetele de coajă din loc în loc, taie-le felii si sărează-le.
După o oră, spală-le, stoarce-le puţin, dă-le prin făină şi prăjeşte-le în ulei. Separat, toacă mărunt ceapa şi căleşte-o, adaugă usturoiul tăiat felii pe lungime, ardeii fidelută, roşiile curătate de pielită si seminţe si tocate mărunt.
Lasă totul să fiarbă până scade.
Aranjează vinetele pe o farfurie adâncă si toarnă sosul scăzut.
Serveşti vinetele calde sau reci.
Pofta buna!