Vinete pane in sos de dovlecei

Printeaza

Vinete pane in sos de dovlecei din: vinete, dovlecei, usturoi, iaurt, oua, faina, pesmet, ulei, marar, sare si piper.

Ingrediente:Vinete_pane_in_sos_de_dovlecei

  • 4 vinete
  • 4 dovlecei
  • 2 catei de usturoi
  • 500 g iaurt gras
  • 3 oua
  • 100 g faina
  • 150 g pesmet
  • 250 ml ulei
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Taiati vinetele pe lung in felii de circa 1 cm grosime. Presarati-le cu sare si lasati-le sa se scurga de zeama.

Spalati-le, stergeti-le cu servetele absorbante, dupa care treceti-le prin faina. Dati-le apoi prin oul batut si, la final, prin pesmet.

Prajiti feliile astfel pregatite in uleiul incins, pana cand se rumenesc frumos pe ambele parti.

Scoateti-le pe servetele absorbante si pastrati-le, acoperite, la cald.

Spalati dovleceii, taiati-i in bucati mai mare si puneti-i la fiert in 2 l apa si 1 lingurita sare.

Dupa ce au fiert, scurgeti-i de apa si cu ajutorul unui blender faceti din ei un piure.

Puneti in piureul de dovlecei usturoiul dat pe razatoarea mica si adaugati iaurtul, putin cate putin, pana cand obtineti un sos mai gros.

Puneti in sos mararul tocat marunt si omogenizati. Serviti vinetele pane calde, stropite cu sosul de dovlecei.

Vinete pane in sos de dovlecei

Vinete_pane_in_sos_de_dovlecei

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Adriana Valentina

    vroiam sa incerc si eu sa fac vinetele astea pane, dar acum nu e anotimpul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.