Vinete cu parmezan

Printeaza

O reteta delicioasa de vinete cu: ulei de masline, suc de rosii, patrunjel, parmezan, sare.

Ingrediente:

  • 2 vinete mari
  • ulei de măsline
  • suc de roşii
  • 3 linguri de pătrunjel tocat
  • 250 gr parmezan sau caşcaval ras
  • sare

 

Mod de preparare:

Spălăm vinetele, le ştergem cu grijă şi le tăiem în felii de 1-2 cm grosime. Crestăm fiecare felie de vânătă în mici pătrăţele şi le pudrăm cu sare.

Lăsăm vinetele la scurs într-o sită de plastic pentru 30 de minute după care le spălăm sub un jet de apa rece şi le ştergem.

Ungem un vas de Jena cu un strat subţire de ulei de măsline şi formăm un strat de felii de vânătă peste care adăugăm un strat de suc de roşii şi parmezan sau caşcaval ras şi pătrunjel tocat mărunt.

Stropim primul strat cu puţin ulei de măsline după care începem să aşezăm al doilea strat de vinete, suc de roşii, parmezan ras şi pătrunjel. După ce am terminat de format straturile, introducem vasul în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 30- 35 de minute.

Când vinetele sunt pătrunse complet, le scoatem din cuptor, le lăsăm puţin să se răcească şi le putem  servi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.