Tocăniță Vegetariană de Ardei – un preparat savuros și plin de culoare, perfect pentru orice masă a zilei. Această rețetă, bogată în legume proaspete și arome autentice, este ușor de pregătit și extrem de nutritivă. Ideală pentru cei care doresc o masă sănătoasă și plină de vitamine, această tocăniță va deveni rapid una dintre preferatele […]
Vinete cu parmezan si busuioc
PrinteazaVinete cu parmezan si busuioc din:, vinete, ulei, parmezan, busuioc, ceapa, telina, rosii, oregano, sare, piper.
Ingrediente:
- ulei pentru prăjit
- 8 vinete mici, feliate pe lungime
- 100 g parmezan ras
- busuioc, pentru decor
- ulei pentru prăjit
- 1 ceapă, feliată
- 2 tulpini de ţelină, feliate
- 1 lingură cu pastă de tomate
- 2 conserve cu roşii decojite, tăiate mărunt
- 3 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 2 linguri cu oregano uscat
- sare şi piper negru măcinat
Mod de preparare:
Vinete cu parmezan si busuioc: Pentru sos, încălzeşte puţin ulei în tigaie şi prăjeşte ceapa şi ţelina până se înmoaie. Adaugă restul ingredientelor pentru sos şi asezonează bine.
Fierbe timp de 15 minute, amestecând din când în când. la tigaia de pe foc.
Preîncălzeşte cuptorul la 180°C. Incălzeşte puţin ulei într-o tigaie şi prăjeşte vinetele până se rumenesc pe ambele părţi. Scoate-le şi lasă-le deoparte.
Unge feliile de vinete cu sos.
Presară parmezan în 4-6 forme mici termorezistente. Pune vinetele, presară parmezan deasupra şi coace-le timp de 35-40 de minute.
Serveşte-le calde, garnisite cu busuioc.
Pofta buna!
Ice Tea cu Pepene Verde – Răcoritor și hidratant, ideal pentru zilele fierbinți de vară. Această combinație revigorantă de ceai verde și pepene verde proaspăt oferă o explozie de prospețime și hidratare. Ideal pentru a fi servit la picnicuri, petreceri sau pur și simplu pentru a vă răsfăța într-o după-amiază călduroasă, acest ice tea vă […]