Vinete cu parmezan si mozzarella
PrinteazaVinete cu parmezan si mozzarella din: vinete, ulei, mozzarella, pesmet, parmezan, rosii, usturoi, ardei iute, busuioc, sare, piper.
Ingrediente:
- 4 vinete mai mici
- 6 linguri cu ulei de măsline
- 200 g mozzarella
- 300 g pesmet
- 200 g parmezan ras
- 8 roşii mai mici
- 2 căţei de usturoi
- 1 ardei iute
- 1 mână cu frunze de busuioc
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală vinetele, taie-le rondele groase de 2 cm, sărează-le şi lasă-le să se scurgă.
Dă-le prin pesmet amestecat cu parmezan ras şi busuioc, apoi prăjeşte-le. Scoate-le pe hârtie absorbantă.
Intr-o tavă unsă cu unt, aşază un rând de vinete, usturoi felii, apoi un rând de felii de mozzarella şi unul de roşioare tăiate jumătăţi.
Pune un rând de parmezan ras şi din nou vinete, usturoi, ardei iute, roşii, mozzarella, parmezan.
Dă la cuptor, la foc potrivit.
Coace până când legumele sunt moi şi s-au rumenit deasupra.
Vinete cu parmezan si mozzarella
Pofta buna!