Vinete a la parmigiana

Printeaza

Vinete a la parmigiana din: vinete, ulei, ceapa, usturoi, piure de rosii, sovarf, seminte de pin, parmezan, sare.

Ingrediente:

  • 3 vinete medii, cam 900 g în total
  • sare
  • 160 ml ulei de măsline de calitate superioară
  • 1 ceapă mare, decojită şi tăiată mărunt
  • 2 căţei de usturoi, decojiţi şi tăiaţi mărunt
  • 570 ml piure de roşii
  • 2 linguri de sovârf proaspăt tocat
  • seminţe prăjite de pin şi parmezan ca garnitură

 

Mod de preparare:

Vinete a la parmigiana: Incălziţi cuptorul la 180° C.

Curăţaţi vinetele şi taiaţi-le în felii groase de 2 cm. Aranjaţi-le într-o strecurătoare, presărând sare deasupra. Lăsaţi-le 30 de minute.

Incălziţi o lingură de ulei şi prăjiţi uşor ceapa şi ustjroiul timp de 15 minute, până se înmoaie, fără să se rumenească. Luaţi de pe foc, adăugaţi şi amestecaţi piureul de roşii şi sovârful.

Incălziţi într-o tigaie mare 3 linguri de ulei, apoi prăjiţi câteva felii de vânătă timp de 2 minute. Lăsaţi-le să se scurgă pe şerveţele de hârtie.

Repetaţi procedura, folosind mai mult ulei pentru restul de felii de vânătă.

Turnaţi o treime din sos într-o farfurie adâncă. Aşezaţi jumătate dintre feliile de vânătă în farfurie, apoi turnaţi restul sosului, peste care puneţi alte felii şi deasupra ceea ce a mai rămas din sos.

Introduceţi totul la cuptor într-o tavă. Lăsaţi să se coacă timp de 50 de minute, până când vinetele devin fragede şi rumene.

Presăraţi seminţe de pin prăjite şi radeţi parmezan deasupra, dacă doriţi.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.