Vinete picante umplute

Printeaza

Vinete picante umplute din: vinete, ardei iute, patrunjel, rozmarin, ceapa, usturoi, caju, ulei de masline, sare, piper, pesmet.

 

 

Ingrediente:Vinete picante umplute

  • 2 vinete tăiate în jumătate
  • 1 ardei iute roşu tăiat mărunt
  • 2 linguri cu vârf cu pătrunjel tăiat mărunt
  • 1 lingură cu rozmarin proaspăt tăiat mărunt 1 ceapă tăiată mărunt
  • 1 căţel de usturoi tăiat în felii subţiri 50 g nuci caju
  • 3 linguri cu ulei de măsline
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 2 linguri cu pesmet

 

Mod de preparare:

Folosind vârful unui cuţit, crestează pielea fiecărei jumătăţi de vânătă in formă de romburi, având grijă să nu tai şi pulpa.

Intr-un bol, amestecă ardeiul iute, pătrunjelul, rozmarinul, ceapa şi usturoiul.

Păstrează deoparte 4 nuci caju şi taie grosier restul. Adaugă-le peste celelalte ingrediente.

Adaugă 2 linguri cu ulei de măsline şi asezonează bine.

Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Prăjeşte superficial vinetele în restul de ulei până încep să se rumenească pe ambele părţi.

Pune-le la scurs pe un şervet de bucătărie, apoi pune-le într-o tavă pentru cuptor.

Pune umplutura deasupra fiecărei jumătăţi de vinete şi presară pesmet.

Aşază o nucă caju deasupra fiecărei bucăţi.

Dă la cuptor pentru aproximativ 30 minute, sau până când devin aurii.

 

Vinete picante umplute

Vinete picante umplute

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.