Vinete picante umplute
PrinteazaVinete picante umplute din: vinete, ardei iute, patrunjel, rozmarin, ceapa, usturoi, caju, ulei de masline, sare, piper, pesmet.
- 2 vinete tăiate în jumătate
- 1 ardei iute roşu tăiat mărunt
- 2 linguri cu vârf cu pătrunjel tăiat mărunt
- 1 lingură cu rozmarin proaspăt tăiat mărunt 1 ceapă tăiată mărunt
- 1 căţel de usturoi tăiat în felii subţiri 50 g nuci caju
- 3 linguri cu ulei de măsline
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
- 2 linguri cu pesmet
Mod de preparare:
Folosind vârful unui cuţit, crestează pielea fiecărei jumătăţi de vânătă in formă de romburi, având grijă să nu tai şi pulpa.
Intr-un bol, amestecă ardeiul iute, pătrunjelul, rozmarinul, ceapa şi usturoiul.
Păstrează deoparte 4 nuci caju şi taie grosier restul. Adaugă-le peste celelalte ingrediente.
Adaugă 2 linguri cu ulei de măsline şi asezonează bine.
Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Prăjeşte superficial vinetele în restul de ulei până încep să se rumenească pe ambele părţi.
Pune-le la scurs pe un şervet de bucătărie, apoi pune-le într-o tavă pentru cuptor.
Pune umplutura deasupra fiecărei jumătăţi de vinete şi presară pesmet.
Aşază o nucă caju deasupra fiecărei bucăţi.
Dă la cuptor pentru aproximativ 30 minute, sau până când devin aurii.
Vinete picante umplute
Pofta buna!