Vinete prajite cu susan

Printeaza

Vinete prajite cu susan din: vinete, sare, ardei iute, ulei de arahide, usturoi, ceapa verde, sherry, sos de soia, zahar, otet, ulei de susan.

Ingrediente: Vinete prajite cu susan

  • 2 vinete
  • 1 lingurita sare
  • 3 ardei iuti, rosii
  • ulei de arahide
  • 3-4 catei de usturoi, tocat
  • 1 cm radacina de ghimbir, tocata
  • 4 fire ceapa verde, maruntita
  • 1 lingura sherry
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita otet
  • 1 lingurita ulei de susan

 

Mod de preparare:

Curatati vinetele si taiati bucati. Puneti intr-o strecuratoare si presarati cu sare. Pastrati deoparte 30 de minute. Clatiti cu apa rece si uscati pe prosoape de hartie.

Intre timp, puneti ardeii in apa calda timp de 15 minute. Tocati si scoateti semintele. Incalziti uleiul intr-o tigaie si prajiti vinetele. Scurgeti vinetele.

Incalziti uleiul si prajiti usturoiul, ghimbirul si ceapa verde. Gatiti 30 de secunde. Adaugati vinetele si amestecati, apoi adaugati ardeii, otetul, soia, zahar si sherry. Gatiti 1-2 minute.

Presarati ulei de susan si serviti.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.