Vinete prajite cu frigarui de pui

Printeaza

Vinete prajite cu frigarui de pui din: vinete, pulpe de pui, iaurt, sos iute, zeama de lamaie, ulei, sare, piper, coriandru.

Ingrediente: 

  • 4 vinete
  • 4 pulpe de pui fara os taiate bucati
  • 2 iaurturi
  • 2 linguri sos iute (pasta de gogosari sau de chilli)
  • zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • 1 legatura coriandru proaspat

 

Mod de preparare:

Vinete prajite cu frigarui de pui: Se amesteca sosul iute (pasta) cu un iaurt si cu zeama de lamaie dupa gust, se taie carnea bucati, se introduce in marinata in asa fel incat sa fie bine acoperita si se lasa sa stea la rece cel putin o ora.

Se spala vinetele, se zvanta si se taie in doua pe lung (cu coaja).

Se cresteaza miezul cu un cutit bine ascutit, se presara cu sare si piper, se toarna peste ele un firicel de ulei de masline si se prajesc 40 de minute in cuptor sub gril.

Din bucatile de carne de pui se fac frigarui (pe tepe din lemn) si se prajesc in ulei (intr-o tigaie de teflon) circa 10 minute pe toate partile.

Se bate iaurtul ramas cu coriandrul taiat fasii , se sareaza, se pipereaza si se toarna peste vinetele fierbinti, care se servesc ca garnitura langa frigaruile de pui.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.