Vinete prajite cu mujdei din : vinete, ulei, usturoi, otet, marar.
Ingrediente:
1 kg vinete proaspete
200 ml ulei
1 căpăţână de usturoi
20 ml oţet
1 legătură de mărar
sare
Mod de preparare:
Se aleg vinete subţiri. Se curăţă de coajă şi se taie în rondele cu grosimea de circa 5 mm.
Se înfierbântă uleiul într-o cratiţă, apoi se pun vinetele la prăjit, întorcându-le pe ambele, părţi.
Se lasă până se înmoaie, apoi se scot cu spumiera, se scurg bine şi se aranjază pe un platou.
Se curăţă usturoiul, se pisează, apoi se amestecă, într-un castron, cu oţetul, sarea şi mărarul tocat, diluându-se cu atâta apă câtă trebuie pentru a obţine iuţeala dorită.
Mujdeiul, rezultat se toarnă peste vinete sau se lasă în castron, urmând ca fiecare să-şi ia cu linguriţa cât doreşte.
Vinete prajite din: vinete, ulei, sare, usturoi, otet. Ingrediente: 5-6 vinete 2-3 linguri ulei sare 1-2 capatani de usturoi 1 lingură oţet Mod de preparare: Vinetele se spală şi se taie rondele subţiri (4-5 mm). Rondelele respective se prăjesc în ulei rumenindu-se pe ambele feţe, apoi se scot pe un platou şi se presară […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.