Vinete preparate greceşte
PrinteazaVinete preparate greceşte
- 3-4 vinete mari
- 500 g roşii
- 4 linguri ulei
- 1/2 linguriţă zahăr
- 2 linguri făină
- 1 căpăţînă usturoi
- sare
Mod de preparare:
Se taie vinetele pe lungime şi lăţime în opt, se opăresc cu apă clocotităşi se ţin 15 min sub presă (se aşază pe un fund de lemn şi se acoperă cu altul peste care se pune o greutate).
Se scurg bine, apoi fiecare bucăţică se tăvăleşte în făinăşi se prăjeşte în ulei încins. Se aşază într-un vas care rezistă la cuptor (de piatră sau de sticlă de Iena), şi se varsă peste ele următorul sos.
În uleiul care a rămas de la prăjitul vinetelor se prăjeşte usturoiul tocat mărunt şi se amestecă cu roşiile curăţate de pieliţă şi seminţe, tăiate bucăţele mici, zahărul şi sarea.
Se lasă să fiarbă cîteva minute cu vinetele. Se dau la cuptorpentru 15-20 min. Se servesc reci.
Pofta buna!