Vinete cu pui (usor de preparat)
PrinteazaVinete cu pui din: pui, vinete, ceapa, faina, ulei, sare, patrunjel verde.
- 1 pui
- 3 vinete mijlocii
- 1 ceapa
- 1 lingura faina
- 3-4 linguri ulei
- sare
- patrunjel verde tocat
Mod de preparare:
Tai vinetele pe lungime, în sferturi, apoi fiecare sfert pe lăţime, în două. Sărezi bucăţile şi le laşi să stea astfel cel puţin jumătate de oră.
Apoi fiecare bucată o mai storci cu mâna ca să lase zeama, o dai prin făină şi o prăjeşti în ulei.
Porţionezi puiul şi înăbuşi bucăţile într-o lingură de ulei încins, apoi adaugi ceapa rasă şi 2-3 linguri de apă.
Aşezi vinetele prăjite peste bucăţile de pui, presari pătrunjelul verde tocat, acoperi cratiţa şi laşi să fiarbă la foc mic, încă 10-15 minute, apoi dai la cuptor până când mâncarea este gata.
Vinete cu pui
Pofta buna!