Vinete cu rodie si migdale
PrinteazaVinete cu rodie si migdale din: vinete, roşii, migdale sau fistic, zeama de lămâie, usturoi, ulei de măsline, pătrunjel verde, boabe de rodie, sare, piper.
- 1 kg vinete
- 3 roşii mari
- 1 pahar migdale sau fistic
- zeama de la 2 lămâi
- 1 căpăţână de usturoi potrivită
- 1 pahar de ulei de măsline
- 2 linguri de pătrunjel verde tocat fin
- boabe de rodie
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Coci vinetele, le cureţi şi le laşi să se scurgă, apoi le toci. Aşezi vinetele într-un bol potrivit.
Usturoiul pisat îl amesteci cu zeama de la lămâi, cu sare şi piper şi torni amestecul peste vinete, amestecând tot timpul.
Adaugi puţin câte puţin ulei de măsline, dar dacă nu este nevoie, nu trebuie să pui tot paharul.
Adaugi apoi migdalele (sau fisticul), tocate cât mai fin şi roşiile fără pieliţe, tăiate cubuleţe.
Omogenizezi foarte bine şi aşezi pe un platou de servire.
Pentru cine doreşte, serveşti vinetele garnisite cu ceapă tăiată rondele sau felioare mici de lămâie, cât mai simetrice. înainte de servire, salata se ţine obligatoriu 1-2 ore la rece, în frigider.
Este o salată de vinete delicioasă.
Pofta buna!