Piept de Rață cu Sos de Vin Roșu din: piept de rata, sare, piper, ulei de masline, ulei de masline, vin rosu sec, zahar, unt, usturoi, cimbru. Pieptul de rață este un preparat sofisticat și plin de savoare care poate fi savurat în diferite moduri. În această rețetă, vă vom învăța cum să gătiți un […]
Vinete cu rosii, ceapa si ardei
PrinteazaVinete cu rosii, ceapa si ardei din: vinete, dovlecel, telina, ceapa, morcov, ardei gras, usturoi, rosii, vin alb, ardei iute, ulei de masline, salata, rosie, sare.
Ingrediente:
- 4 vinete
- 1 dovlecel
- 1 ţelină
- 1 ceapă mare
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 3 căţei de usturoi
- 3 roşii
- 200 ml vin alb sec
- ardei iute
- ulei de măsline
- câteva foi de salată
- roşie
- sare
Mod de preparare:
Cureţi legumele. Tai ceapa solzişori, ardeiul în cubuleţe, iar rădăcinoasele le dai prin răzătoarea mare. Căleşti ceapa în 5 linguri ulei, apoi adaugi ardeiul, ţelina şi dovlecelul, iar când s-au înmuiat, pui 2 roşii tăiate cubuleţe, usturoiul şi sare.
Cureţi vinetele de coajă, le crestezi pe lungime şi le umpli cu legume călite. Aşezi apoi vinetele într-o tavă, le stropeşti cu ulei de măsline, vin şi puţină apă şi le dai la cuptor pentru 30-40 de minute, acoperite cu o folie în primele 15-20 de minute.
Serveşti preparatul cald, ornat cu o bucată de ardei iute, o felie de roşie şi o frunză de salată.
Vinete cu rosii, ceapa si ardei
Pofta buna!
Piept de Rață cu Sos de Vin Roșu