Vinete cu rosii, ceapa si usturoi
PrinteazaVinete cu rosii, ceapa si usturoi din: ceapa, vinete, rosii, dovlecei, usturoi, ulei de masline, sare, piper, cimbru, busuioc, rozmarin.
- 4 cepe albe
- 3 vinete
- 6 rosii
- 3 dovlecei
- 7 catei de usturoi
- 6 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- cimbru
- busuioc
- rozmarin
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, ştergi cu un şervet vinetele, dovleceii şi roşiile şi tai toate legumele în felii groase de 0,5 cm. Incingi bine cuptorul, freci cu un căţel de usturoi o formă termorezistentă, o ungi cu ulei şi aşezi în ea, în picioare, rondelele de legume, cât mai strânse unele de altele.
Cureţi 6 căţei de usturoi şi îi pui întregi între rondele, sărezi, condimentezi, stropeşti legumele cu puţin ulei şi le dai timp de 20 de minute la cuptor.
Scoţi legumele din cuptor şi le apeşi cu lingura pentru spumă, ca să iasă zeama din ele (fără să le zdrobeşti), apoi le mai laşi să se pătrundă la cuptor încă 40 de minute. Serveşti legumele fierbinţi, direct din formă.
Vinete cu rosii, ceapa si usturoi
Pofta buna!