Vinete cu roşii la cuptor

Printeaza

Vinete cu rosii la cuptor din: vinete, sare, iaurt, pasta de curry, ulei de masline, rosii cherry si coriandru verde.

 

Ingrediente:

  • 2 vinete
  • sare
  • 200 ml iaurt
  • 1 lingurita praf sau pasta de curry
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ramura de rosii cherry (circa 300 g)
  • 1 mana de coriandru verde

 

Mod de preparare:

Se taie vinetele in felii de circa 0,5 cm grosime; se presara sare si se lasa intr-o strecuratoare, ca sa isi lase zeama si sa se scurga.

Dupa 10 minute se clatesc feliile si se sterg cu prosoape de hartie.

Se amesteca iaurtul cu curry (daca se foloseste pasta, rpeparatul devine mult mai picant, dar si mai gustos). Se incinge cuptorul la 180C.

Se asaza feliile de vinete itnr-o forma unsa cu ulei de masline; se toarna deasupra compozitia de iaurt si se asaza deasupra ramura cu rosii.

Se coc la cuptor 20 minute. Inainte de servire se presara coriandru verde si se ofera alaturi de lipie.

Vinete cu roşii la cuptor

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Vinete cu ardei capia si rosii

Vinete cu ardei capia si rosii din: vinete, ardei capia, rosii, ulei de masline, usturoi, faina, ienibahar, sare, piper, otet, foi de dafin, patrunjel. Ingrediente: 3 vinete 2 ardei capia 2 roșii mari 1 ceașcă ulei de măsline 3 căței de usturoi 1 ceașcă făină ienibahar sare piper 1 linguriță oțet foi de dafin pătrunjel […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.