Vinete cu rosii si masline la cuptor

Printeaza

Vinete cu rosii si masline la cuptor din: vinete, rosii, ceapa, usturoi, masline, ciuperci, vin, ulei, patrunjel, sare, piper.

Vinetele sunt surse bune de vitamine și minerale, cum ar fi vitamina K, vitamina C, vitamina B6, acid folic, potasiu, mangan și cupru.

Vinetele au un conținut caloric foarte redus, ceea ce le face ideale pentru dietele cu restricție calorică sau pentru cei care doresc să slăbească.

Aceste legume conțin antioxidanți, cum ar fi antocianinele, care le conferă culoarea violetă caracteristică. Antocianinele au fost asociate cu reducerea riscului de boli cardiovasculare și cu protecția împotriva stresului oxidativ.

Vinete cu rosii si masline la cuptor

 

Ingrediente:Vinete cu rosii si masline la cuptor

  • 3-4 vinete
  • 500 g roşii
  • 2 cepe
  • 6 căţei de usturoi
  • 150 g măsline verzi
  • 250 g ciuperci
  • 1 1/2 pahar cu vin
  • 200 ml ulei
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Vinetele se curăţă şi se taie în 4 bucăţi cu un cu­ţit inoxidabil. Se înăbuşă în ulei şi se sărează (într-un vas de inox sau email).

Se aşază într-un vas adânc pentru gratinat împreună cu ceapa înă­buşită separat, roşiile decojite şi tăiate sferturi, măslinele fără sâmburi, usturoiul pasat mărunt, sare, vin şi ulei.

Se introduce compoziţia în cuptor la temperatură moderată, timp de 35 de minute. Se răceşte, se aşază pe platou şi se presară piperul şi verdeaţa tăiată mărunt.

Se serveşte rece.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Salata pentru iarna cu vinete si ardei capia

Salata pentru iarna cu vinete si ardei capia din: vinete, ardei capia, masline, otet, ulei, sare, boabe de piper, zahar. Ingrediente: 3 kg vinete 3 kg ardei capia sau gogoșari 250 g măsline rondele ½ cană oțet 1 cană ulei 2 linguri sare 1 linguriță boabe de piper 50 g zahăr sau după gust   […]

retete

Salata de vinete cu gogosari

Salata de vinete cu gogosari din: vinete, gogosari, otet, ulei, zahar, sare. Ingredinte: 3 kg vinete 3 kg gogosari 250 ml.otet 250 ml ulei 250 gr zahar 2 linguri sare     Mod de preparare Se coc vinetele si gogsarii, se pun la scurs, se toaca, se pun intr-un vas mare si se amesteca cu […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.