Vinete cu roşii uscate
PrinteazaVinete cu roşii uscate din: vinete, rosii uscate, ardei iute, praz, usturoi, ghimbir, suc de rosii, sos de chili, masline, busuioc, ulei, sare, piper, curry.
Ingrediente:
- 3 vinete
- un borcănel roşii uscate în ulei
- ardei iute
- două cepe
- o jumătate de fir de praz
- 4 căţei de usturoi
- ghimbir
- zahăr tos
- 300 ml suc de roşii
- 50 ml sos de chili
- 50 g măsline negre feliate
- busuioc proaspăt
- ulei
- sare, piper
- curry
Preparare Vinete cu roşii uscate:
Cepele, prazul şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt. Ghimbirul şi ardeiul iute se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici.
Se încing două linguri de ulei într-o cratiţă, se adaugă puţină rădăcină de ghimbir, ardeiul iute şi se călesc timp de două minute.
Se pun prazul, cepele şi usturoiul şi se călesc în continuare. Se presară o lingură de zahăr tos, se adaugă sosul de chili, sarea, piperul şi sucul de roşii. Se presară busuioc tocat fin şi se mai fierbe timp de zece minute.
Vinetele se spală, se taie în felii rotunde şi se condimentează. Se pun pe un grătar să se scurgă, se prăjesc în ulei încins, se scot cu o spumieră şi se lasă într-o strecurătoare.
Se aşază pe farfurii, se presară roşii uscate, felii de măsline, busuioc tocat şi se servesc alături de sosul picant.
Pofta buna!
Imi plac vinetele. Sunt legumele mele preferate.