Vinete rotunde umplute, in sos aromat de roşii
PrinteazaVinete rotunde umplute, în sos aromat de roşii: vinete, morcov, rosii cherry, cascaval, usturoi, ardei galben, busuioc, ulei de masline, sare, piper.
- 2 vinete rotunde
- 1 morcov
- 7 roşii cherry
- 500 g roşii, pentru sos
- 50 g caşcaval ras
- 3 căţei de usturoi
- 1 ardei galben
- busuioc proaspăt
- ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli vinetele, le ştergi cu un prosop absorbant, le tai în două părţi egale şi le scobeşti miezul. Morcovul şi ardeiul îi cureţi, îi speli şi îi tai felii mici.
Roşiile le speli şi le tai mărunt 500 g roşii cherry le pasezi într-un blender, împreună cu puţin ulei de măsline, busuioc proaspăt, usturoi, un praf sare şi piper.
Intr-o tigaie încingi puţin ulei de măsline, adaugi legumele şi le căleşti pentru 2-3 minute. Condimentezi cu sare şi piper.
Umpli fiecare vânătă cu legume, razi puţin caşcaval deasupra, adaugi sosul de roşii cherry şi le dai la cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 30-35 de minute. Când sunt gata, le serveşti calde, cu sosul de roşii aromat.
Vinete rotunde umplute, in sos aromat de roşii
Pofta buna!