Vinete cu scordolea
PrinteazaVinete cu scordolea din: vinete, cartofi, rosii, ulei, miez de nuca, usturoi, patrunjel verde, otet de mere, sare, piper.
- 4 vinete
- 500 g cartofi
- 1 kg rosii
- 150 ml ulei
- 20 miezuri de nuca
- 10 catei de usturoi
- 2 legatura patrunjel verde
- 1-2 linguri otet de mere
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi vinetele în rondele groase de un deget. Săraţi-le şi aşezaţi-le unele peste altele. Peste vinete puneţi un fund de lemn şi o greutate ca să se scurgă toată zeama amară.
După aceea ştergeţi vinetele cu un şervet şi prăjiţi-le în ulei bine încins. Scoateţi-le din ulei şi puneţi- le pe un platou, fără să le suprapuneti.
Pentru scordolea, fierbeţi cartofii, curăţaţi şi tăiaţi, în apă cu putină sare.
Când sunt suficient de fierţi, faceţi din ei un piure în care adăugaţi treptat 5-6 linguri de ulei, nucile date prin maşina de măcinat, usturoiul pisat foarte fin, sare şi piper, după gust.
Repartizaţi scordoleaua astfel pregătită pe feliile de vinete.
Tăiaţi roşiile opărite, curăţate de pieliţe, în cubuleţe şi căliţi-le în ulei. Adăugaţi pătrunjelul tăiat mărunt, oţetul şi săraţi.
Pasta trebuie să fiarbă până se îngroaşă. Apoi puneţi un strat uniform de scordolea, pe fiecare felie de vânătă.
Vinete cu scordolea
Pofta buna!