Vinete si dovlecei cu orez
PrinteazaVinete si dovlecei cu orez
Ingrediente:
- 200 g orez
- 2 dovlecei mici
- 2 vinete mici
- 4 ardei
- 1 ceapa mare
- 300 g rosii
- 10 ml ulei
- sare
- piper
- 50 g cascaval
- 15 g branza moale, rasa
Mod de preparare:
Se pune orezul la fiert cu apa si sare. Dupa ce s-a fiert, se acopera cu un prosop de bucatarie pentru a se mentine cald.
Se spala legumele, se sterg si se taie in jumatati. Legumelor pentru umplut li se scoate miezul. Ceapa si rosiile se caleste putin in uleiul incins. Compozita se amesteca cu orezul, iar apoi se umplu ardeii, vinetele si dovleceii.
Se asaza pe o tava, se presara cascavalul si feliile de branza si se baga la cuptor la o temperatura de aproximativ 120 de grade, pentru 35 de minute.
Dupa ce s-au copt, se scot, se asaza pe un platou si se servesc cu diferite garnituri, dar cea mai potrivita ar fi painea neagra cu susan.
Vinete si dovlecei cu orez
Pofta buna!