Vinete si dovlecei cu sos bechamel
PrinteazaVinete si dovlecei cu sos bechamel din: vinete, dovlecei, rosii, sare, piper negru macinat, ulei de masline, unt, pesmet, lapte dulce, faina, nucsoara, cimbru macinat.
- 3 vinete medii
- 2 dovlecei
- 4 rosii
- sare
- piper negru macinat
- 3-4 linguri ulei de masline
Pentru sosul bechamel:
- 200 g unt
- 3-4 linguri pesmet
- 200 ml lapte dulce
- 2 lingurite faina
- un praf nucsoara
- cimbru macinat
Mod de preparare:
Se curata vinetele, se spala si se taie rondele. Se condimenteaza cu sare si se lasa sa se scurga in sita de plastic, ca sa nu se oxideze. Este foarte important sa treaca prin acest proces deoarece contin un sue toxic.
Se scurg bine si se stropesc cu putin ulei.Se curata intre timp dovleceii si rosiile, se spala si se taie rondele. Legumele se asaza in tava tapetata cu unt si pesmet si se baga la cuptor sa se coaca.
Separat, se pregateste sosul bechamel. Se topeste untul, se adauga faina cernuta si se obtine o crema groasa. Crema se subtiaza cu laptele caldut $i se amesteca incontinuu sa nu se formeze cocoloase.
Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust si, la sfarsit, se adauga praful de nucsoara si cimbrul uscat si macinat.
Sosul se toarna peste vine-tele gratinate si se mai lasa aproximativ 20 de minute in cuptor pentru a capata o crusta aurie. Se servesc ornate cu frunzulite de patrunjel proaspat.
Vinete si dovlecei cu sos bechamel
Pofta buna!