Vinete si dovlecei umpluti cu seminte de fenicul si coriandru
PrinteazaVinete si dovlecei umpluti cu seminte de fenicul si coriandru din: vinete, dovlecei, ulei vegetal, ghimbir, usturoi, ardei iuţi verzi Cayenne, seminţe de fenicul, seminţe de chimion, seminţe de coriandru, turmeric, roşii tocate din conservă, coriandru proaspăt, mentă.
- 600 g vinete (2-3 vinete de persoană)
- 200 g dovlecei
- 3-4 linguri cu ulei vegetal
- 2 linguri cu rădăcină de ghimbir rasă
- 2 căţei de usturoi curăţaţi şi raşi
- 1-2 ardei iuţi verzi Cayenne, curăţaţi de seminţe şi feliaţi fin
- 2 linguriţe cu seminţe de fenicul
- 1 linguriţă cu seminţe de chimion
- 1 linguriţă cu seminţe de coriandru măcinate
- 1/2 linguriţă cu turmeric măcinat
- 400 g roşii tocate din conservă
- câte o mână de coriandru proaspăt tocat şi mentă
- orez, pentru a servi
Mod de preparare:
Curăţă vinetele şi taie-le în lungime pe jumătate. Taie în jumătate dovleceii. Presară legumele cu un pic de sare şi lasă-le deoparte, într-o strecurătoare, timp de 20 de minute.
Clăteşte şi usucă vinetele şi dovleceii. Unge-le cu ulei şi coace-le pe grătar timp de aproximativ 10 minute, până se rumenesc, întoarce-le şi frige-le pentru alte câteva minute.
Intre timp, amestecă ghimbirul, usturoiul şi ardeii iuţi într-un mojar, cu 3 linguri de apă şi pisează-le, sau amestecă-le într-un castron mic.
Pune uleiul rămas (2 linguri) într-o tigaie, adaugă seminţele de fenicul şi chimen. Când încep să sfârâie, adaugă amestecul de ghimbir şi prăjeşte timp de câteva minute.
Adaugă seminţele de coriandru şi turmeric, prăjeşte 1 minut, apoi adaugă roşiile şi asezonează generos cu sare şi piper negru.
Acoperă şi lasă să fiarbă la foc mic timp de 8-10 minute, până când sosul scade şi se îngroaşă uşor. Adaugă un pic de apă în cazul în care devine prea gros. Amestecă cu verdeţurile proaspete.
Imparte vinetele şi dovleceii în 4-6 farfurii şi toarnă sosul fierbinte deasupra, cu o lingură. Serveşte cu orez.
Vinete si dovlecei umpluti cu seminte de fenicul si coriandru
Pofta buna!