Vinete cu sos de rosii

Printeaza

Vinete cu sos de rosii din: vinete, ceapa, untdelemn, rosii, sare, faina, verdeata, unt.

Ingrediente:

  • 4 vinete
  • o ceapa
  • 100 ml untdelemn
  • 4 roşii
  • sare
  • o linguriţă făină
  • verdeaţă tocată
  • unt proaspăt

 

Mod de preparare:

Se prepară în două feluri.

Se spală vinetele, se curăţă de codiţe, se taie bucăţi subţiri, lungi sau rotunde, se lasă o jumătate oră în sare, se storc de zeamă şi se prăjesc în grăsime.

Când se servesc, se toarnă deasupra un sos de roşii preparat astfel: se înăbuşă ceapa cu faina în untdelemn, se adaugă roşiile opărite, curăţate de pieliţe şi seminţe, împreună cu zeama lor şi se fierbe până scade bine. Se serveşte cu puţin unt proaspăt.

Se opăresc vinetele, se taie felii groase în lungime, se pun într-o cratiţă peste un rând de roşii curăţate şi peste verdeaţă; se presară faina, verdeaţa tocată, ceapa tăiată fin, iar un rând de roşii şi zeama lor.

Se pune grăsime, se fierbe până scade sosul.

Se servesc cu puţin unt, iaurt sau smântână.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.