Vinete in sos de usturoi cu ardei iute

Printeaza

Vinete in sos de usturoi cu ardei iute din: vinete, ulei, usturoi, ceapa, ardei iute, supa de legume, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:Vinete_in_sos_de_usturoi_cu_ardei_iute

  • 2 vinete
  • ulei

Pentru sos:

  • 2 capatani de usturoi
  • 2 cepe
  • 1 ardei iute
  • 100 ml supa de legume
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Spală vinetele, şterge-le cu un şervet, după care taie-leîn felii, pe lungime. înfierbântă uleiul într-o cratiţă şi prăjeşte-le pe ambele părţi. Lasă-le până se înmoaie, după care scoate-le cu spumiera.

Separat, curăţă usturoiul, toacă-l mărunt şi căleşte-lîn uleiîncins împreună cu ceapa tăiată julien şi ardeiul iute rondele.

Stinge cu supă de legume şi lasă să fiarbă, acoperit, circa cinci minute. La final, condimentează cu sare şi piper.

Aşază feliile de vinete pe far­furii, toarnă sosul de usturoi, iar deasupra pune pătrunjelul tocat cât mai mărunt.

Vinete in sos de usturoi cu ardei iute

Vinete_in_sos_de_usturoi_cu_ardei_iute

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Drob de vinete cu peste

Drob de vinete cu sos

Drob de vinete cu sos din: vinete, ficatei, ceapa, ulei, ardei, pesmet, oua, faina, prune, visine, zahar, lapte, margarina. Ingrediente: Drob: 2 vinete 300 g ficăţei de pui 2 cepe uscate 1 fir ceapă verde 2 linguri ulei 2 ardei graşi 5 linguri pesmet 3 ouă 2 linguri făină mărar şi pătrunjel verde Sos: 200 […]

 

Vinete coapte cu sos de iaurt si rodie

Vinete coapte cu sos de iaurt si rodie din: vinete, ulei, iaurt, usturoi, branza, sare, piper, rodie. Ingrediente: 2 vinete 110 ml ulei de măsline 120 ml iaurt grecesc 2 căţei usturoi 90 g brânză de capră sare piper o rodie   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 180°C. Vinetele se taie în două, pe […]

 

Vinete pane cu sos

Vinete pane cu sos din: vinete, ulei, ceapa, usturoi, rosii, patrunjel, faina, ardei, sare, piper. Ingrediente: 4 vinete lunguieţe 100 ml ulei 2 cepe 7-8 căţei de usturoi 4-5 roşii 1 legătură de pătrunjel 60 g făină 2 ardei graşi sare piper   Mod de preparare: Curăţă vinetele de coajă din loc în loc, taie-le […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.