Vinete cu sos si usturoi

Printeaza

Vinete cu sos si usturoi din: vinete, faina, usturoi, rosii, ulei, zahar, sare, piper.

Ingrediente:

  • 4 vinete
  • 3 linguri făină
  • 3 căpăţâni usturoi
  • 500 g roşii
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriţă zahăr
  • sare
  • piper alb

 

Mod de preparare Vinete cu sos si usturoi:

Vinetele, spălate, curăţate de coajă şi cotoare, se taie felii şi se opăresc câteva minute în apă clocotită cu sare.

Se lasă să se scurgă bine, cam o jumătate de oră, se dau prin faină şi se pun la prăjit, pe ambele feţe, în ulei bine încins, la foc mic.

Când isunt bine pătrunse, se scot şi se aşează pe un platou.

Separat, se căleşte usturoiul în puţin ulei şi se adaugă roşiile, fără pieliţe, sarea, zahărul şi piperul. Se lasă totul la foc potrivit, până ce s-a înmuiat usturoiul.

Se toarnă în centrul platoului, pe ale cărui margini au fost aşezate rondelele de vinete.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.