Vinete in sos de vin
PrinteazaVinete in sos de vin din: vinete, ceapa, ardei gras, rosii, usturoi, pasta de tomate, vin, susan, ulei si sare.
Ingrediente:
- 2-3 vinete
- 3 cepe
- 1 ardei gras
- 4 rosii
- 1 capatana de usturoi
- 1 lingura cu pasta de tomate
- 1 ceascuta cu vin alb
- susan
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Spală vinetele, şterge-le cu un şervet curat, după care taie-le rondele.
Presară un praf de sare, tasă-le să se scurgă bine şi rumeneşte-le în ulei pe ambele părţi.
Separat, taie ceapa şi căleşte-o în ulei. Adaugă arde iul tăiat mărunt, pasta de tomate, roşiile opărite, decojite şi zdrobite şi usturoiul tăiat feliuţe.
Presară un praf de sare şi lasă să dea în câteva clocote. Intr-o tavă, întinde 1/2 din cantitatea de sos.
Aşază feliile de vânătă şi acoperă cu restul de sos. Lasă la cuptor cam 30 de minute.
Stropeşte cu vin şi mai lasă 4-5 minute. Serveşte cu seminţe de susan.
Vinete in sos de vin
Pofta buna!