Vinete in sos de vin

Printeaza

Vinete in sos de vin din: vinete, ceapa, ardei gras, rosii, usturoi, pasta de tomate, vin, susan, ulei si sare.

Ingrediente:

  • 2-3 vinete
  • 3 cepe
  • 1 ardei gras
  • 4 rosii
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lingura cu pasta de tomate
  • 1 ceascuta cu vin alb
  • susan
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Spală vinetele, şterge-le cu un şervet curat, după care taie-le rondele.

Presară un praf de sare, tasă-le să se scurgă bine şi rumeneşte-le în ulei pe ambele părţi.

Separat, taie ceapa şi că­leşte-o în ulei. Adaugă arde iul tăiat mărunt, pasta de toma­te, roşiile opărite, decojite şi zdrobite şi usturoiul tăiat feliuţe.

Presară un praf de sare şi lasă să dea în câteva clocote. Intr-o tavă, întinde 1/2 din cantitatea de sos.

Aşază fe­liile de vânătă şi acoperă cu restul de sos. Lasă la cuptor cam 30 de minute.

Stropeşte cu vin şi mai lasă 4-5 minute. Serveşte cu seminţe de susan.

Vinete in sos de vin

Vinete_in_sos_de_vin

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.