Vinete cu sote de morcovi

Printeaza

Vinete cu sote de morcovi : vinete, crema de branza, morcovi, unt, zahar brun, smantana, sare si ulei.

Ingrediente:Vinete_cu_sote_de_morcovi

  • 4-5 vinete mai mici
  • 125 g crema de branza
  • 5 morocvi
  • 1 lingura cu unt
  • 3 linguri cu zahar brun
  • 2 linguri cu smantana
  • sare
  • ulei

 

Mod de preparare:

Unge vinetele cuu ulei aşază-le într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu. Lasă-leîn cuptorul încins 30 de minute.

Caramelizează zahărul. Adaugă untul, iar după ce s-a topit, pune morcovii, raşi pe răzătoarea mare, şi un praf de sare.

Lasă-i să se înă­buşe bine. Din când în când, stropeşte-i cu apă fierbinte.

Când morcovul este bine pătruns, adaugă smântână şi lasă să dea în 1-2 clocote, amestecând uşor.

După ce s-au răcorit vine­tele, taie-le pe jumătate, pe lungime, unge-le cu puţină cremă de brânză şi presară morcov sotat.

Vinete cu sote de morcovi

Vinete_cu_sote_de_morcovi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.