Vinete cu sote de morcovi
PrinteazaVinete cu sote de morcovi : vinete, crema de branza, morcovi, unt, zahar brun, smantana, sare si ulei.
- 4-5 vinete mai mici
- 125 g crema de branza
- 5 morocvi
- 1 lingura cu unt
- 3 linguri cu zahar brun
- 2 linguri cu smantana
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Unge vinetele cuu ulei aşază-le într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu. Lasă-leîn cuptorul încins 30 de minute.
Caramelizează zahărul. Adaugă untul, iar după ce s-a topit, pune morcovii, raşi pe răzătoarea mare, şi un praf de sare.
Lasă-i să se înăbuşe bine. Din când în când, stropeşte-i cu apă fierbinte.
Când morcovul este bine pătruns, adaugă smântână şi lasă să dea în 1-2 clocote, amestecând uşor.
După ce s-au răcorit vinetele, taie-le pe jumătate, pe lungime, unge-le cu puţină cremă de brânză şi presară morcov sotat.
Vinete cu sote de morcovi
Pofta buna!