Vinete in stil mediteranean

Printeaza

Vinete in stil mediteranean din: vinete, lamaie, ceapa verde, dovlecel, ciuperci, rosii, oregano, busuioc, usturoi, ulei de masline, unt, prosciutto crudo, mozzarella, sare, piper.

Ingrediente:

  • 3 vinete lungi si subtiri
  • 1/2 lamaie
  • 4-5 fire ceapa verde
  • 1 dolecel mai mic sau 1 zucchini
  • 7 ciuperci
  • 3 rosii medii
  • 1 lingura oregano proaspat
  • 4-5 frunze busuioc proaspat
  • 3 catei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura unt
  • 4 felii prosciutto crudo
  • mozzarella
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi vinetele şi tăiaţi-le în două, pe lungime, scobiţi-le cu o linguriţă, să arate ca nişte corăbioare; nu tăiaţi codiţele.

Stropiţi vinetele pe interior cu zeamă de lămâie, să nu se oxideze, apoi puneţi-le într-un vas termorezistent, uns cu ulei.

Tocaţi miezul scos din vinete, ceapa, ciupercile şi dovlecelul. într-o tigaie (preferabil wok), încingeţi uleiul şi untul, la foc mediu spre mare, şi prăjiţi ceapa, miezul de vinete, dovlecelul şi ciupercile tocate tot cubuleţe, amestecând frecvent.

Asezonaţi cu sare şi piper, adăugaţi usturoiul tocat mărunt.

Când scade complet zeama lăsată de ciuperci, adăugaţi 1 felie de prosciutto tăiată mărunt, iar la final roşiile decojite şi tăiate cuburi.

Luaţi de pe foc şi adăugaţi busuiocul şi oregano tăiate mărunt. Umpleţi vinetele cu acest amestec.

Băgaţi vasul în cuptorul încins la foc mediu.

Lăsaţi cca 30 min, apoi puneţi câte o bucăţică de prosciutto pe fiecare jumătate de vânătă. Daţi focul mai tare şi lăsaţi să se mai coacă încă 5 min, până se rumeneşte şunca, apoi adăugaţi felii de mozzarella.

Lăsaţi la cuptor încă 3-4 min, să se topească brânza. Presăraţi verdeaţă şi serviţi.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.