Salată de Vinete Românească din: vinete, usturoi, maioneza, sare, piper, ulei de masline, zeama de lamaie. Descoperiți rețeta tradițională românească de salată de vinete, perfectă pentru zilele calde de vară. O combinație sănătoasă și delicioasă de vinete, usturoi și maioneză, cu o istorie bogată în cultura culinară românească. Ingrediente: 3 vinete mari 3 căței de […]
Vinete in straturi – usor de preparat
PrinteazaVinete in straturi din: vinete, rosii, ardei gras, ceapa, usturoi, oua, smantana, cascaval, ulei, busuioc verde, oregano, marar verde, sare si piper.
- 3 vinete mari
- 4 rosii mari, tari, bine coapte
- 1/2 ardei gras
- 1/2 ceapa
- 3 catei de usturoi
- 2 oua
- 2 linguri smantana
- 2 linguri cascaval
- 4 linguri ulei
- busuioc verde
- oregano uscat
- marar verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli vinetele, le tai felii mai groase, le sărezi pe ambele părţi şi le aşezi pe un plan înclinat să se scurgă zeama din ele.
Le aşezi într-o tavă mare cu puţin ulei şi le căleşti uşor, apoi le scoţi deoparte.
Opăreşti roşiile câteva secunde, le treci prin jet de apă rece şi le cojeşti de pieliţe, apoi le tai rondele mai groase, ca şi vinetele.
Separat, căleşti în ulei bine încins ceapa, ardeiul şi usturoiul, tocate mărunt.
Ungi o formă termorezistentă cu puţin ulei, aşezi un strat de vinete intercalate cu roşii, presari busuioc, oregano, mărar, adaugi umplutura de ceapă, ardei şi usturoi, apoi continui cu alt strat de vinete şi roşii.
Separat, baţi ouăle cu smântână, sare şi puţin piper, torni peste legumele din formă, adaugi caşcavalul ras şi pui forma la cuptor pentru circa 40 de minute.
Vinete in straturi
Pofta buna!
poate iti place si:
Pofta buna!