Vinete cu tahina
PrinteazaVinete cu tahina din: vinete, tahina, lamai, usturoi, iaurt, ulei, sare.
- 1 kg vinete
- 6 linguriţe tahina (ulei de susan)
- sucul de la două lămâi
- 2 căţei de usturoi pisaţi
- 2 pahare iaurt
- 5 linguri ulei de măsline
- sare
Mod de preparare:
Se spală vinetele, se taie cotoarele şi se înţeapă cu o furculiţă în câteva locuri. Se pun la copt pe o tavă deasupra flăcării aragazului. Se lasă să se scurgă, să se răcească şi se curăţă. Ste dau prin maşina de tocat.
Separat, se pisează usturoiul şi se amestecă cu tahina, sucul de lămâie şi iaurtul. Se toarnă peste vinete şi se amestecă bine.
După ce s-a omogenizat se adaugă şi uleiul de măsline, amestecându-se foarte bine.
Se servesic cu roşii tăiate felii şi stropite cu suc de lămâie.
Pofta buna!