Vinete taranesti (varianta)
PrinteazaVinete taranesti din: vinete, ardei, rosii, usturoi, ulei, ceapa, sare, piper.
- 3 vinete
- 4 ardei graşi
- 1/2 kg roşii
- 6-7 căţei de usturoi
- ulei
- 1 ceapă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Vinetele se coc, se curăţă de coajă, se desfac fâşii, se pun la scurs. Ardeţi se coc, se lasă să se răcorească, se curăţă de pieliţă şi de seminţe şi se taie fâşii.
Ceapa şi usturoiul se curăţă, se toacă mărunt şi se călesc în ulei la foc mic. Roşiile se taie felii. într-o-tavă se aşază un rând de vinete, unul de ardei, roşii, usturoiul tăiat feliuţe, amestecat cu ceapa călită.
Se presară totul cu sare şi piper, se adaugă puţin ulei şi se dă la cuptor.
Vineţele astfel preparate se servesc reci.
Pofta buna!