Vinete tocate cu untdelemn
PrinteazaVinete tocate cu untdelemn din: vinete, sare, untdelemn.
- vinete
- sare
- untdelemn
Mod de preparare:
Vinetele tinere şi foarte proaspete, se coc, se curăţă de coajă, se desfac în şuviţe şi se lasă să se scurgă pe o planşetă încli- natită, uscată, care a fost bine spălată şi opărită. Se presară cu sarre şi se lasă trei-patru ore să se scurgă bine.
După ce s-au scurs, se aşează în borcane, îndesându-le cu coada unei linguri de lemn, penntru a nu rămâne goluri de aer între şuviţe.
Se iau borcane mici în care se încapă o vânătă, cel mult două, deoarece dacă se desface, trebuie consumat tot, o singură dată, altfel se alterează foarte uşor.
Borcanele se lasă goale pe o distanţă de 2-3 cm de la gură. Se şterg apoi cu o vată înmuiată în alcool, pe margini, în interior şi exterior şi se toarnă deasupra untdelemn proaspăt într-un strat cam de un centimetru.
Se închid cu folie adezivă. Se fierb la bain-marie în prima zi, 25 minute, iar a doua zi, 10 minute.
Pofta buna!