Vinete tocate cu orez
PrinteazaO reteta de vinete tocate cu orez din vinete, unt, ceapa, usturoi, ghimbir, ardei, turmeric, chimen, sare, iaurt, zahar si orez cu bobul lung.
- un kg de vinete
- 40 g unt
- 3 cepe mijlocii tăiate
- 4 căţei de usturoi zdrobiţi
- o rădăcină de 5 cm de ghimbir curăţată şi mărunţită
- doi ardei verzi curăţaţi de seminţe şi mărunţiţi
- o jumătate de legătură de frunze de coriandru tăiate mărunt
- o linguriţă de turmeric
- o linguriţă de chimen râşnit
- o linguriţă de sare
- 175 ml de iaurt
- o linguriţă de zahăr
- 350 g orez cu bobul lung ţinut în apă 30 de minute şi apoi uscat
Mod de preparare:
Incălziţi cuptorul la 180 grade C. Tăiaţi vinetele în două, evisceraţi-le şi aşezaţi conţinutul lor în tava de copt. Introduceţi în cuptor şi coaceţi-le 45 de minute, până când se înmoaie.
Scoateţi-le din cuptor şi lăsaţi-le să se răcească pentru a le putea mânui; tocaţi-le, apoi, până se obţine un piure. Separat, topiţi untul într-o tigaie. Adăugaţi ceapa şi prăjiţi, amestecând din când în când, până se închide la culoare.
Adăugaţi usturoiul, ghimbirul, ardeii şi prăjiţi timp de 3 minute, amestecând des. Adăugaţi coriandrul, turmericul şi chimenul. Coaceţi încă un minut. Adăugaţi piureul de vinete şi sarea, apoi mai coaceţi încă 5 minute, amestecând des.
Puneţi iaurtul şi zahărul, apoi transferaţi conţinutul în interiorul vinetelor tăiate jumătate şi eviscerate. Fierbeţi orezul şi puneţi-l în jur, ca garnitură.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- retete cu vinete tocate