din: fulgi de ovaz, lapte, miere, vanilie, scortisoara, nuci, fructe proaspete. Terciul de ovăz este un mic dejun sănătos și hrănitor, iar această rețetă îl aduce la un nivel superior cu adăugarea de fructe proaspete și nuci crocante. Ingrediente: 1 cană de fulgi de ovăz 2 căni […]
Vinete tocate
PrinteazaVinete tocate
Ingrediente:
- 5 vinete mari
- 250 g ulei
- 1 lingură de smantana
- 1 ceapă
- sare
- 1 lingură de oţet
- 12 ardei graşi
- 250 g roşii
Mod de preparare:
Vinete tocate: Vinetele se coc pe jeratic sau la flacără, apoi se pun pe un tocător aplecat (să se scurgă zeama).
mai storc puţin, se curăţă şi se toacă cu un cuţit de lemn, apoi se pun într-un castron.
bat bine (ca pe maioneză) cu 250 g ulei, ceapa tocată, sare şi la urmă se amestecă cu smîntînă.
aşază pe un platou de salată şi se garnisesc cu felii de roşii, fără seminţe. Separat se serveşte salată de ardei graşi copţi, cu sare, ulei şi oţet.
Pofta buna!
Vitel Tonnato – Delicatețe Italiană cu Gust Răcoritor
din: carne de vitel, ceapa, usturoi, frunza de dafin, morcov, ulei de masline, sare, piper, ton in ulei, ansoa, galbenusuri de ou, capere, suc de lamaie, salata verde, lamaie, patrunjel. Vitel Tonnato este o rețetă italiană clasică care constă în carne de vitel subțire servită cu un […]