Vinete tocate

Printeaza

Vinete tocate

Ingrediente:Vinete tocate

  • 5 vinete mari
  • 250 g ulei
  • 1 lingură de smantana
  • 1 ceapă
  • sare
  • 1 lin­gură de oţet
  • 12 ardei graşi
  • 250 g roşii

 

Mod de preparare:

Vinetele se coc pe jeratic sau la flacără, apoi se pun pe un tocător aple­cat (să se scurgă zeama).

Se mai storc puţin, se curăţă şi se toacă cu un cuţit de lemn, apoi se pun într-un castron.

Se bat bine (ca pe maioneză) cu 250 g ulei, ceapa tocată, sare şi la urmă se amestecă cu smîntînă.

Se aşază pe un platou de salată şi se garnisesc cu felii de roşii, fără seminţe. Separat se ser­veşte salată de ardei graşi copţi, cu sare, ulei şi oţet.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.