Vinete cu tofu
PrinteazaVinete cu tofu din: vinete, tofu, rosii, ceapa, chimen, patrunjel, sare, piper.
- 3 vinete
- 300 g tofu
- 3 rosii
- 1 ceapa
- 1 lingurita chimen
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi vinetele de coajă, apoi tăiaţi-le în cubuleţe cu latura de circa 1 cm.
Opăriţi roşiile, curăţaţi-le de pieliţă şi tocaţi-le mărunt. Căliţi în ulei ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt.
Adăugaţi cubuleţele de vinete, apoi după 3-4 minute, roşiile tocate şi chimenul.
Puneţi o jumătate de ceşcută apă şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 20 de minute.
Puneţi, apoi în cratiţă tofu tăiat în cubuleţe şi potriviţi de sare şi piper.
Lăsaţi să mai fiarbă 10 minute, şi ia final adăugaţi pătrunjelul tocat mărunt.
Pofta buna!