Vinete umplute cu carne de miel şi orez

Printeaza

Vinete umplute cu carne de miel si orez din: vinete, carne macra de miel, ulei de masline, usturoi, ceapa, coriandru, orez, cumin, bulion, sare, piper, menta, marar si patrunjel.

Ingrediente:

  • 650 g vinete potrivite
  • 250 g carne macra de miel, tocata
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 150 g ceapa, tocata
  • 1 lingurita coriandru, macinat
  • 0.5 lingurita cumin, macinat
  • 100 g orez cu bobul lung
  • 300 ml bulion sau apa
  • sare si piper negru
  • 1 lingura menta sau marar proaspat, tocat
  • 2 linguri patrunjel proaspat, tocat

pentru ornat:

  • menta si patrunjel proaspete, tocate

 

Mod de preparare:

Se pune apa intr-o cratita mare, se adauga sare si se da in clocot. Intre timp, se taie vinetele pe lung in doua, se scoate miezul, avand grija sa nu se intepe coaja, si se toaca in cubulete de 1 cm.

pun jumatatile de vinete in apa fiarta, se reduce focul si se fierb incet 2-3 minute, pana cand s-au inmuiat.

Se scot din apa si se pun cu interiorul in jos, pe servetele de hartie, pentru a se scurge apa si pentru a se usca.

incalzeste o tigaie mare care nu lipeste. Se rumeneste carnea tocata, fara a mai adauga ulei, amestecand frecvent si maruntind-o.

scoate carnea si se scurge grasimea, daca s-a format. sterge tigaia cu un servetel.

Se incalzeste cuptorul la 1800C. Se toarna ulei si doua linguri de apa in tigaie.

adauga miezul de la vinete, usturoiul, ceapa si se calesc 5 minute sau pana cand acestea s-au inmuiat.

pune carnea din nou in tigaie, se adauga coriandrul, cuminul si orezul si se lasa 1 minut pe foc, amestecand.

Se adauga bulionul sau apa, se sareaza si pipereaza dupa gust si se da intr-un clocot, apoi se reduce flacara, se acopera si se fierbe inabusit 10-15 minute pana cand orezul a absorbit lichidul din tigaie.

adauga menta sau mararul, precum si patrunjelul si se ia tigaia de pe foc.

Se pun jumatatile de vinete intr-un vas termorezistent putin adanc.

pune cu o lingura umplutura in jumatatile de vinete. Se dau la cuptor unde se coc 15-20 de minute, pana cand umplutura s-a rumenit.

Vinetele se servesc fierbinti, ornate cu patrunjel, menta si iaurt sau optional cu smantana semidegresata.

Vinete umplute cu carne de miel şi orez

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. O sa icnerc si eu reteta de vinete umplute

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.