Vinete umplute cu susan din: vinete, rosii, ardei, ceapa, usturoi, sare, piper, pasta de susan, ulei de masline. Vinetele sunt surse bune de vitamine și minerale, cum ar fi vitamina K, vitamina C, vitamina B6, acid folic, potasiu, mangan și cupru. Vinetele au un conținut caloric foarte redus, ceea ce le face ideale pentru dietele […]
Vinete umplute cu carne de porc si cimbru
PrinteazaVinete umplute cu carne de porc si cimbru din: vinete, ceapa, carne tocata de porc, pasta de rosii, ulei, sare, piper negru si rosu, cascaval, runze de salată, cimbru uscat sau verde.
Ingrediente:
- 2 vinete medii
- 2 cepe
- 600 g carne tocată de porc
- 2 linguri pastă de roşii
- 3-4 linguriţe ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper negru şi roşu, boabe şi măcinat /1
- 100 g caşcaval
- frunze de salată pentru ornat
- cimbru uscat sau verde
Mod de preparare:
Se toacă carnea la maşină sau la robot. Se curăţă şi se spală ceapa, se taie solzişori şi se căleşte în uleiul de floarea-soarelui până devine sticloasă.
Carnea tocată se căleşte împreună cu ceapa. Se condimentează cu sare, piper şi, la sfârşit, se adaugă pasta de roşii.
Se lasă să scadă câteva minute şi apoi se opreşte.
Se iau vinetele, se spală, se taie în jumătăţi, se scoate miezul cu o lingură de inox, se stropesc cu sare şi ulei şi se bagă în cuptorul încins aproximativ 10 minute, cât să se înmoaie.
După ce au stat în cuptor, se scot, se scurg de suc şi se umplu cu compoziţia de carne.
Pe deasupra se gratinează cu caşcaval şi se mai lasă să stea la cuptor până se rumenesc.
Se servesc ornate cu cimbru verde sau uscat, aşezate pe frunze de salată.
Vinete umplute cu carne de porc si cimbru
Pofta buna!
Vinete umplute cu susan
Pofta buna!