Vinete umplute cu carne tocata de berbecut

Printeaza

Vinete umplute cu carne tocata de berbecut din: vinete, usturoi, ceapa verde, ulei de masline, carne tocata de berbecut, chimen, praf de boia, orez, ardei gras, rosii, patrunjel, suc de lamaie, sare, piper, supa.

 

Ingrediente:

  • 4 vinete mici
  • 1 catel de usturoi
  • 2 cepe verzi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 275 g carne tocata de berbecut
  • 1/2 lingurita chimen macinat
  • 1 praf de boia
  • 200 g orez fiert
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 2 rosii
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 2 linguri suc de lamaie
  • sare
  • piper
  • 125 ml supa

 

Mod de preparare:

Vinetele se taie în două pe lung şi se golesc de miez, care se taie cuburi. Se toacă usturoiul. Ceapa verde se taie rondele.

Se taie cuburi pulpa de roşii şi de ardei gras. Se încinge cuptorul la 180 °C. Se încing 2 linguri ulei şi se călesc vinetele, ceapa şi usturoiul; se scot.

Se încinge restul de ulei şi se prăjeşte carnea; se adaugă chimen şi boia, apoi orez, ardei gras şi amestecul de vinete; se mai fierb toate cca 3 min.

Se adaugă roşii, pătrunjel, suc de lămâie, sare şi piper. Se umplu vinetele cu amestecul de carne şi se aşază într-o formă termorezistentă.

Se toarnă supă, se acoperă cu un capac şi se coace totul la cuptor cca 25 min.

Vinete umplute cu carne tocata de berbecut

Vinete_umplute_cu_carne_tocata_de_berbecut

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.