Vinete umplute cu carne tocată, roşii si mozzarellla

Printeaza

Vinete umplute cu carne tocată, roşii si mozzarellla

Ingrediente:

  • 2 vinete mari
  • Sare
  • 4 roşii
  • 2 fileuri de sardine (din conservă, scurse de lichid)
  • 400 g amestec de carne tocată
  • 2 linguri pastă de roşii
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri pătrunjel verde, tocat
  • 1 linguriţă rozmarin şi cimbru, tocate
  • 100 ml vin roşu, sec
  • 125 g mozzarella

Mod de preparare:

Vinete umplute cu carne tocată, roşii si mozzarellla: Spală vinetele şi taie-le pe lungime, în felii de 1 cm grosime. Presara-le cu sare şi lasă-le deoparte timp de 15 minute. Intre timp, spală roşiile şi taie-le felii. Clăteşte sardelele cu apă rece şi toacă-le mărunt.

Incinge uleiul într-un vas separat şi rumeneşte carnea tocată peste care ai pus pasta de roşii. Adaugă vinul, verdeata şi sardelele şi continuă să ţii pe foc timp de cinci minute.

Taie brânza cubuleţe. Preîncălzeşte cuptorul la semnul 6/200″C. Tapeteaza feliile de vinete cu hârtie absorbantă şi aşazâ-le într-o tavă de friptură, una lângă alta.

Incorporează cubuleţele de brânză în carnea rumenită şi împarte 3/4 din cantitate pe feliile de vinete.

Aşază deasupra felii de roşii şi apoi împarte carnea rămasă. Dă la cuptor timp de 15 minute. Serveşte ornat cu verdeaţă proaspătă, tocată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.