Vinete umplute cu carne

Printeaza

Vinete umplute cu carne de vita, ceapa, rosii, ardei, usturoi, patrunjel, sare, piper, ardei iute.

Ingrediente:

  • 500 g carne tocată de vită
  • 4 vinete potrivite
  • 2 cepe
  • 3 roşii
  • 2 ardei (unul pentru decor)
  • 1 căpăţână de usturoi
  • pătrunjel
  • sare
  • piper
  • opţional un ardei iute

Mod de preparare:

Se curăţă vinetele de coajă, se taie în două pe lung, se sărează şi se lasă, 30 de minute, la scurs.

Separat, se taie ceapa mărunt şi se căleşte în puţin ulei. După ce devine sticloasă, se adaugă carnea tocată şi se căleşte 15 minute.

Se adaugă ardeiul tocat mărunt şi roşiile curăţate de coajă şi tăiate cubuleţe, apoi se condimentează.

Vinetele se prăjesc pe ambele părţi la foc mediu.

Când sunt gata, se scobesc cu grijă în mijloc pe lungime ca o bărcuţă.

Miezul de vânătă se toacă mărunt şi se amestecă în com­poziţia de carne. Această compoziţie este lăsată la foc molcom, până îi scade zeama.

Bărcuţele se pun într-o tavă de cuptor. Restul de usturoi zdrobit se pune în bărcuţe, peste care se adaugă compoziţia de carne, se ornează cu felii de roşii şi fâşii de ardei.

In tavă se adaugă un pahar cu apă şi se bagă la cuptorul preîncălzit 30 minute. Se presară pătrunjel tocat.

Se poate servi simplu sau cu garnitură de orez.

 

Vinete umplute cu carne

Vinete umplute cu carne

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.