Melci la Gratar cu Lamaie si Ierburi Aromatice – o delicatesa rafinata si savuroasa, perfecta pentru cei care apreciaza bucataria gourmet. Melcii sunt cunoscuti pentru textura lor delicata si gustul fin, iar aceasta reteta ii pune in valoare printr-o combinatie de arome proaspete si tehnici de gatit simple. Fie ca sunteti un gurmand pasionat sau […]
Vinete umplute cu ciuperci si ceapa
PrinteazaVinete umplute cu ciuperci si ceapa din: vinete, ceapa, unt, ciuperci, patrunjel, usturoi, faina, cascaval, oua, sos de rosii, smantana, pesmet.
Ingrediente:
- 5 vinete tinere
- o ceapă
- o lingură unt
- 20 ciuperci
- pătrunjel verde
- 4 căţei usturoi
- o lingură faină
- 2 linguri caşcaval ras
- 2 ouă
- un pahar sos roşii
- 2 lingutri smântână
- pesmet
Mod de preparare:
Vinete umplute cu ciuperci si ceapa: fierb vinetele, se taie cotorul şi se scobesc.
rumeneşte ceapa tăiată în unt împreună cu usturoiul pisat şi cu ciupercile tăiate mic, pătrunjelul tocat şi mieîzul de vinete tocat, la care se adaugă smântână amestecată cu făina.
lasă să fiarbă câteva minute. După ce s-a răcit se pun caşcavalul ras şi ouăle şi se amestecă bine.
Cu această compoziţie se umplu vinetele. Vinetele umplute se jpun într-o cratiţă, se presară cu pesmet, se toarnă peste ele sosul de roşii şi se dau la cuptor, să scadă bine tot sosul.
Pofta buna!
Scoici cu sos de curry: O explozie de arome exotice – o rețetă delicioasă și exotică, perfectă pentru a aduce un strop de rafinament în bucătăria ta. Acest preparat combină scoicile fragede cu un sos de curry aromat, bogat în condimente și cremă de cocos, oferind un echilibru perfect între texturi și arome. Ideal pentru […]