Vinete umplute cu carne, branza si orez
PrinteazaVinete umplute cu carne, branza si orez din: vinete, ulei de masline, sare, ceapa, carne tocata, rosii, usturoi, branza feta, orez cu bobul lung fiert, ouă, bulion, iaurt, frunze de cimbru, busuioc, mentă, patrunjel, piper negru macinat, zahar, nucşoară, mărar.
Ingrediente:
- 2 vinete mari
- ulei de măsline
- sare
- 2 cepe mici
- 400 g carne tocată
- 800 g roşii
- 4 căţei de usturoi
- 100 g brânză feta
- 200 g orez cu bobul lung fiert
- 2 ouă
- 2 linguri bulion
- 100 g iaurt
- 1 lingură frunze de cimbru
- 1 lingură busuioc tocat
- 1 lingură mentă tocată
- 1 lingură pătrunjel tocat
- piper negru măcinat
- zahăr
- un praf de nucşoară
- inele de ceapă şi mărar pentru ornat
Mod de preparare:
Vinetele se spală şi se taie pe lungime. Fiecare jumătate se sărează şi se lasă să stea aşa 15 minute. Apoi se scurge lichidul acumulat şi se usucă bucăţile folosind un şervet de bucătărie curat; se ung cu ulei de măsline şi se dau la cuptorul preîncălzit 20 de minute.
După coacere, se scoate miezul din fiecare jumătate. Cepele se taie mărunt şi se prăjesc uşor, până devin aurii. Se adaugă carnea tocată, se asezonează cu sare şi piper şi se lasă pe foc cam 15 minute. Apoi se stinge focul şi se lasă la răcit compoziţia.
După ce s-a răcit, amestecaţi, într-un vas, carnea tocată, iaurtul, brânza fărâmiţată, orezul, ouăle şi miezul de la vinete. Decojiţi roşiile şi tăiaţi-le în bucăţi mici.
Intr-o tigaie, prăjiţi uşor în ulei căţeii de usturoi tăiaţi felii, adăugaţi roşiile, bulionul şi toate ierburile. Adăugaţi puţin zahăr. Turnaţi şi acest amestec peste came, apoi umpleţi cojile de vinete şi daţi-le la cuptor 20 de minute. Serviţi-le calde, ornând cu inele de ceapă şi mărar.
Vinete umplute cu carne, branza si orez
Pofta buna!