Vinete umplute cu carne
PrinteazaVinete umplute cu carne
- 150 g carne frageda de porc
- o felie subtire de franzela
- un ou
- 20 g faina
- piper
- sare
- ceapa
- 4 vinete de circa 1/4kg fiecare
- 1/4 l suc de rosii
- 25 g faina
- 3-4 catei de usturoi
- o lingurita ceapa rasa
- patrunjel
- telina
- untdelemn
Carnea si franzela muiata o clipa in apa rece si bine stoarsa si ceapa taiata marunt si calita cu 2 linguri de untdelemn se trec prin masina de tocat de 2 ori. La tocatura se adauga oul crud, faina, un varf de lingurita de sare, un varf de cutit piper si patrunjel taiat marunt. Se bate bine tocatura, ca sa fie o pasta moale.
Vinetelor necuratate de coaja li se taie un capacel in locul unde este codita, care se indeparteaza si li sescoate miezul cu rondeaua, ca marginile sa ramina de 1 cm grosime. Se gusta miezul, daca nu are seminte si nu este amar, se toaca impreuna cu carnea (sau numai o parte din el).
Vinetele scobite se sareaza putin pe dinauntru, se lasa 30 minute sa se moaie si sa-si lase zeama, apoi se spala bine cu apa rece, se storc putin in pumni si se umplu cu tocatura. Se asaza intr-o cratita potrivita ca marime, cu 4-5 linguri de untdelemn si ceapa rasa fin, se prajesc 2 minute, intorcindu-se pe toate partile, apoi se sting cu sucul de rosii si apa (cit sa le cuprinda).
Se fierb acoperite, la foc mic, 30-40 minute, sau se fierb acoperite la cuptor. Se intorc in sos. Cind sint fierte, se freaca faina cu 2 linguri de apa rece, se amesteca cu sosul, lasindu-l sa fiarba citeva clocote ca sa se lege si completind cu apa sau suc de rosii, daca este nevoie (sa fie in cantitate suficienta pentru servit).
Cratita se ia de pe foc, mincarea se sareaza dupa gust si se presara cu usturoi si patrunjel taiat marunt.
Pofta buna!